Hoe vriendschap om te zetten in een serieuze Date met deze tips

Hoe vriendschap om te zetten in een serieuze Date met deze tips

21 oktober 2019

Het is echt waar, dat je partner in de beste relaties ook je beste vriend is. Dat komt omdat je helemaal jezelf kan zijn bij deze persoon. Het gaat in de meeste gevallen ook om de persoon met wie je de beste tijd hebt en wie je het meest kunt vertrouwen. Daarom beginnen zoveel succesvolle relaties als vriendschappen. De overgang van vriendschap naar iets "meer" komt echter niet zonder uitdagingen. Soms evolueren dingen gewoon natuurlijk, maar even vaak kost het moeite om van de vriendenzone naar de, nou ja, botzone te gaan (sorry). Weten hoe je van vrienden naar dating gaat, begint met een goed flirtspel. Het is hoe je hen subtiel vertelt dat je de dynamiek van je relatie wilt veranderen, terwijl je nog steeds de wateren test. Het is ook een positie waar je gemakkelijk afstand van kunt doen als je de boodschap krijgt dat ze gewoon vrienden willen zijn, zonder de vriendschap in gevaar te brengen.

De manier waarop je flirt is eigenlijk niet zo anders, dan hoe je dat zou doen met een vreemdeling of iemand, die je nog steeds leert kennen. Dus als je al op je gemak bent met flirten, zou dit gemakkelijk moeten zijn. Het enige belangrijke verschil is om het rustig aan te doen en dingen te voelen voordat je plotselinge bewegingen maakt. Hier zijn enkele tips om mee te beginnen.

Flirten met vertrouwen

Of je nu flirt met een vriend of een totale vreemdeling, het belangrijkste is om het met vertrouwen te doen. Niet alleen is zelfvertrouwen sexy, maar een gebrek eraan kan dingen onnodig lastig en snel maken.

Profiteer van aanrakingen wanneer het natuurlijk is

Aanraken is een belangrijk onderdeel om de andere persoon middels het flirten nog meer aan te trekken. Of het nu gaat om hun arm borstelen, een haarlok naar achteren duwen of gewoon hun arm vastpakken als je lacht, contact maken brengt je flirten naar het volgende niveau. Doe het rustig aan - niemand houdt van een octopus.

Laat je glimlach en oogcontact hangen

Deze tip kan ook gewoon zijn om 'echt aanwezig te zijn als je met ze praat'. Maak oogcontact wanneer je met ze in gesprek bent en geef ze een glimlach, die iets langer duurt dan normaal.

Plaag ze voorzichtig

We hebben het hier niet over 'negeren'. Dat is een grove vorm van het subtiel beledigen van iemand om zijn zelfrespect te verlagen en je kansen met hem te vergroten. Gebruik in plaats daarvan gewoon wat speels geklets om jullie allebei aan het lachen te maken. De ervaring zou de andere persoon een plezierig gevoel van binnen moeten geven. 

Doe het eerst rustig aan

Dit is de sleutel: ga niet in één keer te hard. Ten eerste kan dat je vriend ongemakkelijk maken, vooral als ze nog niet hetzelfde voelen. Bovendien is het een stuk moeilijker om dingen weer normaal te maken als ze het niet voelen. Je wilt vrijen, niet raar maken.

Gebruik alle beschikbare hulpmiddelen

Persoonlijk flirten is geweldig, maar het is niet de enige manier om aan te geven, dat je iets meer wilt. Sms'en is ook een goede manier om je subtiele flirt aan te trekken. Begin eenvoudig met een zoete welterusten tekst. Als ze reageren met een lieve bericht terug, game on!

Vraag ze om wat een-op-een tijd

Als je meestal tijd met hen doorbrengt in een groepsomgeving, nodig je ze uit om iets te doen - alleen jullie twee. Als ze jou ook voelen, zullen ze de kans wagen.

Wees bij twijfel direct

Heb je alle subtiele flirttechnieken uitgeput en wil je gewoon weten wat er aan de hand is? Welnu, er is altijd de directe route: ze rechtstreeks vertellen hoe je je voelt. Het hoeft niet allemaal groots en dramatisch te zijn. Het kan gewoon zoiets zijn als: "Hé, ik vang hier soort gevoelens ... gedachten?" Zorg er wel voor dat, voordat je een verklaringen aflegt, je klaar bent voor de mogelijkheid dat ze gewoon de relatie willen behouden zoals die al is.

OK, dus het laatste is een beetje lastiger om uiteindelijk terug te gaan naar de oude situatie, maar zoals je kunt zien, zijn deze tips voor het grootste deel laag van risico met de mogelijkheid een echte date te scoren. Let altijd op subtiele signalen die ze je geven - of het nu het groene licht is voor meer of het rode licht om het te koelen.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden